top of page
Vyhledat
  • panzeruvzapisnik

Tip na víkendový geovýlet 2020



Vždycky jsem ve svém blogu psal, kde jsme ten rok byli a co jsme tam viděli. Hodně lidí se ale ptá i na naše další plány. Kam pojedete, co tam atd. Napadlo mě tedy sepsat článek o tom, kam vyrazíme příští rok v dostatečném předstihu a zkusit tak inspirovat i někoho dalšího. Tak jdeme na to.


Tradičně se náš hlavní geovýlet odehrávál na konci května. Tentokrát jsme se díky spustě Mega a Giga eventů rozhodli pro začátek června. Cílem je tentokrát Holandsko. Konkrétně okolí Amsterdamu. Holandsko ještě nemáme na světové mapě vybarvené a navíc se tam dá velmi hezky dostat přímou linkou z Prahy.




DOPRAVA


Cesta na letiště Schiphol je velmi jednoduchá a rychlá. Společnost Easyjet.com nabízí velký výběr spojení do té to destinace. Z Prahy létá na Schiphol dvakrát denně skoro každý den. Pokud si zakoupíte letenky v dostatečném předstihu, jako naše skupinka, vyjde vás zpáteční letenka v základu s příručním zavazadlem do 1500 Kč.


Ceny letenek jsou příznivé

Zvolili jsme let v pátek večer z Prahy a v neděli večer zpět. Budeme tak mít skoro celé dva dny na cestování a lov krabiček.


PROGRAM


Holandsko je velmi známé svou rovinatostí. Přímo do Amsterdamu se nám nechce a tak dáme přednost cestě z letiště na opačnou stranu. pohybovat se hodláme pomocí kol. Jak také jinak v tomhle státě cyklostezek. Zatím vybíráme poskytovatele této služby, ale pokud nebude půjčovna přímo na letišti, využijeme s největší pravděpodobností nabídky sdílených kol společnosti Donkey republic https://www.donkey.bike . Místa kde si můžete pomocí aplikace zapůjčit kolo jsou zatím nejblíž letiště. Cena není nikterak hrozná. Vyjde na cca 24€ za dva dny.


Díky pozdějšímu příletu strávíme první noc nejspíše někde v klidném koutku letiště. Ráno si zapůjčíme kola a vyrazíme směr městečko Noordwijk. Cestou odlovíme pár keší, aby měla kačerská dušička klid. Je jich tu opravdu dost a já doufám, že nám zbyde i čas na prohlídku pozůstatků Atlantického valu, jehož muzeum se v městečku Noordwijk nachází. https://atlantikwall.nl/en/

Koho moc nebere vojenská historie, může své tělo osvěžit ve vodách Severního moře.

V těchto končinách nejspíš první cestovní den ukončíme v některém z blízkých kempů, nebo na vandráka někde u pláže. Ceny v kempech nejsou také nijak přemrštěné viz ceny kempu Good Hope https://www.campingophoopvanzegen.nl/en/campsite/prices


Kempu je v okoli vic nez dost


Druhý den nás čeká vyjížďka podél pobřeží do městečka Haarlem a jeho okolí, kde je možnost rozšířit statistiky mimo jiné o 6 virtuálních keší. No a pak hurá na letiště a domů.

Plán výletu

Pokud budete hodně škudlit můžete se při troše dobré vůle vejít do 100€ za osobu se vším všudy. Nástřel plánu samozřejmě nemusí odpovídat skutečnému provedení akce. Ale může vám posloužit jako inspirace. Tak co ještě váháte, vrhněte se na plánování vašeho výletu. Třeba se tam potkáme. Dejte případně vědět :).

276 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page